Duurzame gezinnen in 2017!

“Een duurzame relatie is zeer gezond voor je welzijn. Als je ziet wat het wetenschappelijke effect is van een goede relatie, dat is bijna even groot als het stoppen met roken. Daar word je ook gezonder van.” Esther Kluwer (Bijzonder hoogleraar duurzame relaties en welzijn aan de Radboud Universiteit in Nijmegen).

Duurzame gezinnen in 2017!
Bureau Leeflang werkt aan duurzame relaties in het gezin, op het werk en in de kerk. In deze weken voor kerst worden de plannen voor het volgende jaar concreter. De focus van 2017 is Gezinnen met lef. Waarom?
gezinnen met lefBijna dagelijks hoor ik ouders vertellen over teleurstelling en moeizame ervaringen in het gezin. En over de behoefte aan meer plezier, ontspanning en verdieping in de onderlinge relaties. Gisteren was ik in gesprek met een vader. Hij deelde over zijn telleurstelling in het gezinsleven en gaf aan te overwegen de relatie te beëindigen. Met zijn toestemming citeer ik: ”Het is niet wat ik had verwacht. Het lijkt alsof ik niets goed doe. We hebben twee kinderen, maar er is geen ruimte voor mij, alles draait om de kinderen. Ik trek het niet langer”.
In de Nederlandse cultuur is het gebruikelijk zorgen en negatieve gevoelens voor jezelf te houden. De ‘vuile was hang je niet buiten’. Helemaal als het gaat om zorgen op relationeel of financieel gebied. ‘Door bikkelen’ voelt soms gemakkelijker dan hulp vragen bij vrienden, familie of hulpverlening. Ouders die deelnemen aan de trainingen van Bureau Leeflang investeren preventief in hun relatie en gezin. Door het delen van krachtige en kwetsbare ervaringen uit het gezin ontstaat een basis van gelijkwaardigheid. Dit creëert ruimte voor erkenning en verkenning van mogelijke investeringen in het eigen gezin.

Bureau Leeflang investeert in duurzame relaties omdat dit bijdraagt aan een gezond leven. Wil jij ook investeren in je gezin? Kijk op www.bureauleeflang.nl welke vorm van investeren bij jou past of vraag meer informatie via info@bureauleeflang.nl.

Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten.
Hartelijke groet,
Alie Leeflang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.