GEZINNEN MET LEF


preventieve training Gezinnen met lef

Gezinnen met lef is een praktisch en inspirerende training voor ouders die willen investeren in hun gezin en relatie.
Loopt jullie gezin ook op rolletjes? Toch benieuwd hoe andere gezinnen omgaan met uitdagingen, grenzen en de communicatie in het gezin? En zijn handvaten over hoe het gezelliger wordt in het gezin welkom? Naar hoe je meer zou kunnen genieten en loslaten. Naar hoe je als ouders werkt aan een gemeenschappelijke basis in je gezin. Of hoe je de dagelijkse stressmomenten kunt verminderen. Meld je via het contactformulier aan voor de eerstvolgende training in Bergschenhoek of organiseer de training in je eigen woonplaats.

Waar gaat de training over?
Ouders vormen de basis van het gezin. Delen van ervaringen uit het gezinsleven buiten je bekende sociale netwerk, is niet gebruikelijk. Toch maakt delen van ervaringen je rijker. Het geeft inspiratie, herkenning maar ook erkenning dat de realiteit van ieder gezin niet altijd de kleur heeft die je in gedachten had. Door (h) erkenning ontstaat er ruimte om alternatieven te overwegen en in te zetten. Deze experimenten zijn voor andere ouders inspirerend. Want blijkbaar hoef je het niet altijd te doen, zoals je altijd deed.

Wat is een training Gezinnen met lef?
Gezinnen met lef is een training ontwikkeld voor de opbouw van sterke gezinnen.
Het geheel bestaat uit zes bijeenkomsten. Het geheel bestaat uit zes bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten ontvang je informatie over de diverse processen in een gezin, gaan ouders met elkaar en met collega-ouders in gesprek en aan de slag.
Gezinnen met lef nodigt en daagt ouders uit persoonlijke ervaringen uit het gezinsleven als vertrekpunt te nemen. Dit vraagt van ouders ‘lef’ om zowel kracht als kwetsbaarheid te delen.
Thema’s uit de training zijn; communicatie, visie op het gezin, het gezin als signaal van hoop, het gezin van herkomst en feest in het gezin.

Voor wie is de training Gezinnen met lef?
De training is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar, voor wie verdieping van de relatie en meer plezier in het gezinsleven welkom is. De training is toegankelijk voor zowel echtparen als alleenstaande ouders. De training Gezinnen met lef spreekt door een combinatie van wetenschappelijke en bijbelse literatuur, ouders uit diverse culturen en religies aan.

Waarom Gezinnen met lef?
Gezinnen met lef is ontstaan vanuit het verlangen bij te dragen aan de opbouw van sterke gezinnen. Het vergroot de netwerkmogelijkheden van ouders met jonge gezinnen en verlaagt de drempel bij het stellen van eventuele hulpvragen.

Hoe werkt Gezinnen met lef?
Na de aanmelding ontvangt iedere ouder het digitale werkboek, Gezinnen met lef. Tijdens de introductie bijeenkomst is er een eerste kennismaking, wordt de inhoud en werkwijze van de training besproken en worden praktische zaken besproken. Na deze bijeenkomst worden de overige avonden met een bepaalde regelmaat uitgevoerd.
De training Gezinnen met lef start met minimaal zes gezinnen of ouders, het maximum aantal ouders is afhankelijk van de locatie.

Waar wordt Gezinnen met lef gegeven?
De training wordt in Bergschenhoek en in andere locaties van Nederland aangeboden. Op eigen locatie is mogelijk vanaf zes gezinnen.

Wanneer is de training Gezinnen met lef?
Data en tijdstip worden in overleg vastgesteld.

Wat kost deze training?
Deelname aan deze training kan individueel, als partners en als groep. In een aantal gemeenten is het mogelijk om voor deze training subsidie aan te vragen. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op.

Wil je meer weten over de inhoud van Gezinnen met lef?
Neem een kijkje in het inkijkexemplaar.
Enthousiast? Meld je via het contactformulier aan voor de eerstvolgende training in Bergschenhoek of organiseer de training Gezinnen met lef in je eigen woonplaats. Laat je gegevens achter via het voicemail of contactformulier, dan bespreken we de mogelijkheden.

Gezinscoaching

Schermafbeelding 2015-08-26 om 22.38.32Wil je investeren in je gezin, maar is het delen van ervaringen met andere ouders een stap te ver? Nodig dan Alie uit voor een gesprek bij jullie thuis om jullie persoonlijke gezinssituatie en uitdagingen in kaart te brengen. Na dit gesprek besluiten jullie of je verder wilt en wat jullie vragen zijn. Doen?
Neem contact op met Bureau Leeflang voor de mogelijkheden.

relatiecoaching

Zijn jullie ouders van jonge kinderen en loopt het gezinsleven anders dan verwacht? Lopen jullie vast in de communicatie en is het moeilijk elkaar in de hectiek van de dag te bereiken?
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Willen jullie daarna verder, dan brengen we de huidige situatie in kaart en maken we een plan om de gewenste situatie te bereiken. Deze gesprekken zijn ook onder schooltijden mogelijk.
Neem contact op met Bureau Leeflang; weet jullie welkom

Workshops

Op zoek naar inspirerende en interactieve workshops rondom relaties, grenzen, gezinsuitdagingen en communicatie?
Nodig Alie Leeflang uit en ga tijdens een interactief programma samen aan de slag rondom diverse thema’s. (H)Erkenning, praktische tips en oefeningen zullen het programma kleuren en inspiratie geven aan de relaties en de communicatie in het gezin.
De volgende workshops zijn beschikbaar:

 • shutterstock_47626507
Workshop Gezinsmissie
  Welk doel wil je met je gezin bereiken en hoe doe je dat?
 • Workshop Couple cards
  Hoe ga je effectief en positief om met een conflict in je relatie?
 • Workshop De uitdaging van het gezin
  Het gezin als team met drie uitdagingen, hoe werkt dat?

 • Workshop Het gezin als team
  Wie is wie & wie doet wat? En hoe blijf ik ik en jij jij?

 • Workshop Gezinsorganisatie
  De overeenkomsten en verschillen tussen een taxibedrijf en een gezin?

 • Workshop Regels en Grenzen
  Wat zijn onze grenzen en hoe maken we het weer goed?
 • Workshop Wij en onze vrienden
  Wat gaat voor, familie of vrienden?

 • Workshop Ik vind je lief
  Hoe werken de ‘Vijf talen van liefde’ van Carry Chapman in een gezin?

Wil je meer weten over deze workshops of over een ander thema, neem dan vrijblijvend contact op met Bureau Leeflang.