Ontspanning in je gezin!

We tellen de dagen en uren af…het is bijna zomervakantie! Al zijn er wat meer frustraties en hogere volume-tonen in en om ons huis te horen, we hebben er zin in. Sterker….we zijn er helemaal aan toe. Terwijl onderzoek aangeeft dat juist het gezin een plek is waar je tot rust zou kunnen komen. Nou….in ons gezin momenteel niet! Hoe werkt dat?
Volgens socioloog Dekker is het gezin een plek waar een volwassene tot rust kan komen, dit in een samenleving waarin een volwassene veel onrust kan ervaren. In het functioneren van een gezin kan een volwassenen nieuwe energie in het gezin opdoen, wat belangrijk is voor de participatie van de volwassene in het maatschappelijke leven. (Dekker, 2007, p. 6). Dus niet alle aandacht in het gezin is voor de kinderen. Het gezin is voor beide partners een belangrijke plek om tot rust te komen, elkaar te zien en plezier te hebben.
Tijdens trainingen kijken we naar het gezin als een team. Een manager faciliteert en co├Ârdineert binnen een bedrijf zodat een team goed kan functioneren. Dat is soms extra investeren, opdrachten afstoten of extra personeel inzetten. Als partners mag je in je gezin investeren zodat jullie en de kinderen er tot rust kunnen komen. Dat kan bijvoorbeeld door extra tijd te investeren, minderen met afspraken buiten de deur of voor sommige teams door meer hulp (te durven) vragen. Uitgangspunt is signaleren en actief organiseren wat jullie team nodig heeft. Het gezin wordt daarmee een plek om tot rust te komen en op te laden voor de dagelijkse verantwoordelijkheden en participatie in het maatschappelijk leven. Een mooi experiment voor onze volgende vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.