Soms wil ik ook….

In ons gezin roept dit artikel uit het Psychologie Magazine herkenning op. Maar zo aan het einde van de vakantie, spreekt het idee van fulltime werken mij ook aan…….
Hoewel ik bij de groep moeders hoor die goed functioneren bij een parttime werkende partner, kiezen wij dit jaar voor een ‘pa fulltime werk en ma (bijna helemaal) fulltime gezinsconstructie’. Vorig jaar waren er te veel telleurstellingen en frustraties. “Ik dacht dat jij……”. “Jij zou toch nu……. “. En dan ging het over heel praktische zaken als koken, huishoudelijke taken of de kinderen naar bed brengen. Deze nieuwe constructie moet ons overzicht en rust geven.
Nu mijn ‘functie’ volgende week begint, ervaar ik drempelvrees. Had ik niet liever de functie ‘fulltime werk’ op mij genomen? Maar fulltime gezinsorganisatie heeft voordelen. Minder balanceren tussen de verantwoordelijkheden van het gezin, de huishouding, het werk en mijzelf. Minder drempels om bij de meiden op school te helpen en op hulpvragen binnen en buiten het gezin in te gaan. Maar hoe kijk ik straks tevreden terug op dat wat ik gedaan heb en met moed naar wat de volgende dag wacht?
Wij hebben vooral gezamenlijke koersbepaling en wederzijdse waardering nodig. Komend seizoen is daarom ons gezinsdoel om meer in het nu te leven. Niet de ‘toekomstplannen’ maar ‘vandaag’ krijgt onze aandacht. Als dit lukt, kan ik misschien ook op een thuisdag tevreden ‘de deur achter mij dichtdoen’ en denken: dit was vandaag, morgen ga ik verder. Hmm, misschien past deze constructie toch bij ons gezin. En uiteraard blijft er ruimte voor de uitdagingen van Leven met lef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.