Wandelen onder werktijd!

Vandaag heb ik mijn eerste werkweek van 2018 wandelend afgerond. Ik bracht de quote die vorig jaar op mijn kalender stond in praktijk; ‘Niets doen is ook iets doen’. Ik koos voor een heerlijke wandeling in het Bergse bos. Mijn gedachten en creatieve ideeën buitelden door elkaar en langzaam kwam er rust; niet alles hoeft vandaag…..

De keuze om alleen voor Bureau Leeflang te werken geeft een rustiger levenstempo. Dit besluit voelde als een lastige keuze tussen een rondje hardlopen of wandelen. Tijdens het hardlopen geniet ik van de adrenaline en het uitdagen van mijn lijf. Met wandelen geniet ik van het uitzicht, de wolken en ontmoetingen onderweg.
De jaren voor deze keuze vormden één grote marathon met bijzondere hoogtepunten. Een topsport waarvan ik maar langzaam afkick. Mijn onrust zat blijkbaar niet alleen in de hoeveelheid taken en verantwoordelijkheden….. Na zo’n 2 jaar afkicken is er minder veroordeling; het is minder belangrijk wat ik wel of juist niet doe. Er groeit een besef van geliefd zijn en ruimte voor wie ik ben. Steeds meer zie ik mijzelf als een geliefde dochter. Iemand die veel kan, maar niet alles in haar handen hoeft te houden. Dit besef heeft invloed op mijn relaties, maar ook op mijn geloof in God. Nu ik besef dat mijn acties geen invloed hebben op de liefde die God voor mij heeft, leer ik God als Vader kennen. In deze onvoorwaardelijke liefde vind ik rust en lef om te leven. Ik leer, met mijn dochters, mijzelf te zijn en deze inzichten voor mijn begeleidingspraktijk en de mensen om mij heen concreet te maken. Een toffe uitdaging voor 2018!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.